Buis en De Groot hopen op nog meer support na bereiken halve finales

23/11/2017

Marjolein Buis en Diede de Groot hebben op overtuigende wijze de halve finales van de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Bemmel bereikt. Het Nederlandse duo won in twee sets van Aniek van Koot en haar Duitse partner Sabine Ellerbrock.

Buis en De Groot, als eerste geplaatst bij het toernooi in Gelderland, trokken de partij met 6-1 en 6-4 naar zich toe. “Ik ben best tevreden over wat we hebben laten zien. Een overtuigende eerste set. In de tweede set hebben we harder gewerk”, zei Buis na afloop.

Ellerbrock en Van Koot kregen in de openingsgame nog twee kansen op een break, maar Diede de Groot behield haar opslag. Buis en De Groot kwamen daarna met 3-0 voor.  Mede door twee dubbele fouten van Van Koot volgde bij 4-1 wederom een break. Met een fraaie volley haalde De Groot de eerste set binnen , 6-1.

In set twee ging het gelijk op tot 3-3. Een fraaie return van De Groot zorgde voor een break op love, 4-3. De nummer twee van de wereld in het enkelspel liet de break volgen door een uitstekende opslagbeurt. Mede door twee aces werd het 5-3. Buis en De Groot kwamen niet meer in de problemen, 6-4.

Door de tweede zege in twee dagen is het bereiken van de halve finales een feit voor Buis en De Groot. “Daar ben ik heel blij mee. En die halve finale willen we winnen.” Tot dusverre maken Buis en De Groot de favorietenrol in Bemmel helemaal waar. “Ik heb er geen last van. Je hebt hier natuurlijk allemaal sterke koppels. We moeten er voor vechten. Ik heb tegen mijn vrienden en familie ook aangegeven dat ze door de week of op zaterdag moeten komen kijken. Het is geen garantie dat we zaterdag de finale halen. We hadden nu al een mooie groep supporters achter ons staan. Hopelijk worden dat er zaterdag nog meer.”

Onze partners en sponsors

To search, begin typing