De beste rolstoeldubbelspelers komen van 14 tot en met 18 november 2018 in actie tijdens de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters. Dit prestigieuze internationale toernooi vindt plaats in Sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel (Gelderland).

De organisatie van de Wheelchair Doubles Masters wordt verzorgd door de KNLTB. De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters zijn de ITF eindejaars rolstoel dubbelkampioenschappen waarop gestreden wordt om de titels door de top acht herendubbels, top zes damesdubbels en top vier quadduo’s op basis van de rankings op het zogenaamde cut-off point.

Nadat het toernooi in 2000 voor het eerst plaatsvonden parallel aan de rolstoel enkelspel kampioenschappen NEC Wheelchair Tennis Masters in Amersfoort, werden de Doubles Masters in 2003 een op zichzelf staand evenement. Van 2003 tot 2011 vonden de Doubles Masters plaats in Italië en in 2011 verhuisde het toernooi voor twee jaar naar Amsterdam. In 2013 werd het toernooi voor het eerst buiten Europa georganiseerd en vond het wederom tegelijkertijd met de NEC Wheelchair Tennis Masters plaats in Mission Viejo in Southern California, Verenigde Staten. UNIQLO werd in 2014 de titelsponsor en de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters is sindsdien een op zichzelf staand toernooi dat door Mission Viejo werd ontvangen tot 2016.

Jaarlijks trekt de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters veel van ’s werelds beste rolstoeltennissers en dit jaar keert het toernooi terug naar Nederland met Bemmel als gaststad.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing