Drie Nederlandse vrouwen in finale Wheelchair Doubles Masters

25/11/2017

Drie Nederlandse vrouwen hebben zich geplaatst voor de finale van de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Bemmel. Aniek van Koot won met haar Duitse partner Sabine Ellerbrock de eerste partij van de dag. Marjolein Buis en Diede de Groot voegden zich later bij Van Koot en Ellerbrock.

Het begin van de partij tussen Van Koot/Ellerbrock en de Amerikaanse Dana Mathewson en de Britse Lucy Shuker was rommelig. Mathewson en Shuker namen een 2-0 voorsprong, maar daarna kwamen Van Koot en haar Duitse partner beter in de wedstrijd. “Het was lastig, ik kon moeilijk in mijn spel komen. Maar we hebben een goed niveau gehaald”, aldus Van Koot.

Met een knappe volley zette Van Koot het Nederlands/Duitse duo voor het eerst op voorsprong, 3-2. Na een paar fraaie rally’s liepen Van Koot en Ellerbrock uit naar 4-2. Van Koot en Ellerbrock kregen op 5-3 een setpunt en met een goede backhand haalde Van Koot de set binnen, 6-3.

In de tweede set was de eerste break voor Shuker en Mathewson. Door een fraai dorpshot van de Britse werd het 3-4. Van Koot en Ellerbrock konden echter een tandje bijschakelen. Ze wonnen drie games op rij, 6-4. “Sabine is een echte vechter. Ze blijft knokken voor elke bal. Dat waardeer ik echt in haar”, zei Van Koot na afloop. “Ik ben echt heel blij met het bereiken van de finale. We zijn rustig gebleven, hebben de tegenstander laten merken dat we ‘aan’ staan. Morgen gaat een mooie worden, we gaan keihard voor de winst”, klonk Van Koot strijdbaar.

In de finale spelen Van Koot en Ellerbrock tegen Marjolein Buis en Diede de Groot. De nummers één van de plaatsingslijst hadden drie sets nodig tegen Charlotte Famin en Kgothatso Montjane, 6-2, 5-7 en 6-2. Buis en De Groot begonnen goed aan de partij, een harde forehand van De Groot zorgde voor een break in de openingsgame. Bij 4-2 volgde een nieuwe break na een afzwaaier van Montjane. Buis haalde op haar eigen service de set binnen, 6-2.

In de tweede set ging het stuk moeizamer met Buis en De Groot. Famin en Montjane kwamen beter in de wedstrijd. “Ik kon niet zo lekker in mijn spel komen. We hadden de tweede set meer moeite met de tegenstander, maar in de derde set hebben we dat goed herpakt”, aldus Buis. De rolstoeltennissers uit België en Zuid-Afrika wonnen de tweede set met 7-5. In set drie ging de eerste game nog wel naar Famin en Montjane, maar daarna wonnen Buis en De Groot vier games op rij. “We hebben meer tempo gespeeld. Je analyseert voortdurend met elkaar om te kijken wat er beter kan”, gaf Buis aan. “Ik sta nu voor de eerste keer in de finale van de Doubles Masters, heel speciaal om dat voor eigen publiek te mogen doen. Heel bijzonder.”

Buis en De Groot wonnen in de poulefase al van Van Koot en Ellerbrock, nu spelen ze in de eindstrijd wederom tegen elkaar. “We hebben al van ze gewonnen, maar dat geeft geen garanties voor een nieuwe zege. We gaan alles op alles zetten om de winst naar ons toe te trekken”, aldus Buis.

 

Onze partners en sponsors

To search, begin typing