Eerste gezamenlijke wereldtitel voor Reid en Hewett

26/11/2017

Gordon Reid en Alfie Hewett hebben in De Schaapskooi in Bemmel de wereldtitel dubbelspel voor rolstoeltennissers veroverd. In een hoogstaande finale van de Wheelchair Doubles Masters klopten de Britten het Franse duo Stephane Houdet/Nicolas Peifer met 1-6, 6-4, 7-5.

Voor een iets minder goed gevulde tribune dan tijdens de vrouwenfinale schotelden de twee beste koppels van dit moment het publiek een hoogwaardige dubbelspelpartij voor. Wederom dreven de duo’s, die ook op Wimbledon en de US Open de finale speelden, elkaar tot het uiterste.

Na de sterke comeback in de tweede set namen Reid en Hewett ook in de beslissende set het initiatief. Dit behielden ze de hele set, maar de Fransen bleven in de buurt. Met een 5-3 voorsprong op zak leek de strijd beslist, maar na een sterke servicegame van Houdet gevolgd door een slordige game van de Britten stond het weer gelijk: 5-5.

Peifer, die naarmate de partij vorderde wat vermoeid oogde, gaf zijn servicegame prijs met een dubbele fout waarna de Britten voor de tweede keer voor de wedstrijd mochten serveren. Deze kans lieten ze niet liggen. Met een knappe combinatie van een service naar buiten en een forehand cross de andere kant op maakten de Britten het af.

“We wisten wat we moesten doen om het om te draaien. In de eerste set waren we te afwachtend. We moesten meer naar voren bewegen om ze onder druk te zetten”, zei Reid na afloop.

“Om het niet uit te serveren is uiteraard teleurstellend, want ik serveerde best goed vandaag. maar je moet in het ‘hier en nu’ blijven en dat deden we. We braken terug naar 6-5 en Gordon serveerde vervolgens sterk. Ik had er alle vertrouwen in dat hij zijn servicegame ging winnen, want hij serveerde vandaag super”, vond Hewett.

“Na de Grand Slams de grootste titel die er is, dus het is groots dat we deze winnen. Onze eerste samen en de eerste voor Alfie. De kroon op een geweldig jaar”, aldus Reid, die al twee keer eerder wereldkampioen werd met een andere partner.

Vierde plaats Scheffers

Maikel Scheffers en Gustavo Fernandez zijn als vierde geëindigd op de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters. De Nederlander en zijn Argentijnse dubbelpartner moesten met 6-1, 7-5 hun meerdere erkennen in de Zweed Stefan Olsson en de Fransman Frederic Cattaneo. In de tweede set kwamen Scheffers en Fernandez, de nummers drie van de plaatsingslijst, nog wel terug van 5-2 tot 5-5, maar de laatste twee games van de set gingen verloren.

Scheffers gaf aan dat hij het lastig vond om zich op te laden voor een strijd om de derde plaats, een dag na de nederlaag in de halve finales. “Je wilt er eigenlijk niet voor spelen omdat je in de finale wilt staan. Het was best lastig om me op te laden, maar dat doe je dan toch en dan ga je ervoor.”

Bij de vrouwen eindigden de Britse Lucy Shuker en de Amerikaanse Dana Mathewson als derde na een 6-1, 5-7, 6-1 overwinning op Charlotte Famin uit Frankrijk en Kgohatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing