Nieuw duo Van Koot/Ellerbrock naar laatste vier na winst op Capocci/Kruger

24/11/2017

De halve finales in het vrouwentoernooi van de Wheelchair Doubles Masters zijn bekend nadat zojuist de laatste twee groepswedstrijden zijn afgerond. Aniek van Koot en haar Duitse partner Sabine Ellerbrock plaatsten zich na een overwinning op Giulia Capocci en Katharina Kruger, maar voor Michaela Spaanstra en Louise Hunt zit het toernooi erop.

Van Koot en Ellerbrock kunnen zich na een 6-2, 6-1 zege over de Italiaanse Capocci en de Duitse Kruger opmaken voor een wedstrijd tegen Lucy Shuker en Dana Mathewson. De Nederlands/Duitse combinatie schoot uit de startblokken en won de eerste drie games van de partij. Met enkele fraaie punten, enorm gewaardeerd door het publiek op baan 1, bouwden ze hun voorsprong verder uit. De linkshandige Van Koot deelde bij vlagen harde klappen uit met haar forehand en zorgde voor afwisseling met knappe dropshots. Door een dubbele fout van Kruger haalden Van Koot en Ellerbrock de set binnen.

Vanaf 1-1 in set twee liepen ze weg bij hun tegenstanders en op 5-1 serveerde Ellerbrock voor de partij. Na een dubbele fout op het eerste wedstrijdpunt haalde team Van Koot/Ellerbock de winst binnen met een strakke forehandwinner.

Nieuw duo

De Nederlandse en de Duitse spelen deze week voor het eerst samen. In hun tweede optreden deze week kwam hun spelplan beter tot zijn recht dan in de eerste partij, die ze verloren van Buis en De Groot. “Toen stonden we heel veel onder druk en konden we ons speelplan niet goed uitvoeren. Dat lukte vandaag wel.  We wilden vandaag de punten opbouwen, met veel spreiding, en dat werkte goed. Tegen Capocci was het wel lastig om in een ritme te komen, want zij ‘schiet’ heel veel”, vond Van Koot, die uitkijkt naar de halve eindstrijd, morgen tegen Shuker en Mathewson. “Dat wordt een zware pot . Ik denk dat we heel gefocust moeten zijn op het uitvoeren van ons speelplan.”

Na het tennispensioen van Jiske Griffioen is Van Koot op zoek naar een nieuwe partner en die vond ze op de US Open in Dana Mathewson en deze week in Bemmel in Sabine Ellerbrock. Op de NK vormt ze een duo met Michaela Spaanstra en volgend seizoen speelt ze afwisselend met Marjolein Buis en Diede de Groot.

Spaanstra en Hunt onderuit

Voor Spaanstra en haar Britse partner Louise Hunt zit de Doubles Masters erop na een 6-4, 6-4 nederlaag tegen Charlotte Famin en Kgohatso Montjane. “Jongens en meisjes, willen jullie wat stiller zijn”, vroeg de umpire nadat in de eerste set een grote groep kinderen de tribune had betreden. Voor kinderen is de toegang tot het toernooi elke dag vrij.

Het rumoer bracht Famin en Montjane niet van de wijs en zij haalden de eerste set binnen op de service van Hunt.  In de tweede set hadden onze landgenote en de Britse aanvankelijk de overhand, maar een 3-1 voorsprong konden ze niet verzilveren. Famin en Montjane wonnen vier games op rij en gingen op 5-4 door de opslag van Spaanstra, die met een forehand buiten de lijnen haar eigen lot bezegelde.

Halve finales zaterdag:

Buis/De Groot – Famin/Montjane

Shuker/Mathewson – Van Koot/Ellerbrock

 

 

Onze partners en sponsors

To search, begin typing