Scheffers zorgt voor nog meer ‘Oranje’ in halve eindstrijd Wheelchair Doubles Masters

24/11/2017

Maikel Scheffers en Gustavo Fernandez zijn doorgedrongen tot de halve finales van de Wheelchair Doubles Masters in Bemmel. Scheffers is de vierde landgenoot die de zaterdag van het toernooi ‘Oranje’ kleurt. Eerder plaatsten Marjolein Buis, Diede de Groot en Aniek van Koot zich voor het finaleweekeinde.

De Brabander en zijn Argentijnse partner waren met 6-2, 6-2 te sterk voor de Spanjaarden Daniel Caverzaschi en Martin De La Puente. Het als derde geplaatste koppel racete naar een 5-0 voorsprong voordat het Spaanse duo van zich afbeet. De set ging met 6-2 naar Scheffers en Fernandez.

Scheffers sleepte op 2-1 in de tweede set een lange, spannende servicegame uit het vuur na breakpoints tegen. Met een knaller van een backhand (rechtdoor) zorgde Scheffers uiteindelijk voor 3-1. Op 5-2 serveerde onze landgenoot de wedstrijd uit. Een goede overwinning, oordeelde Scheffers na afloop. “Het was beter dan gisteren. Toen zaten er we er niet echt lekker in. Je hebt soms van die dagen.”

Scheffers kijkt uit naar de halve finales, waarin hoogst waarschijnlijk de Britten Alfie Hewett en Gordon Reid de tegenstanders zijn. Hij kent het Britse duo goed. “We hebben op de British Open in de halve finales van ze gewonnen. En daarvoor drie keer in drie sets van ze verloren. Hopen dat het nu ook zo ‘close’ wordt, en dat wij aan het langste eind trekken natuurlijk”, lacht Scheffers, die er van uit gaat dat de wedstrijden in het weekeinde nog beter worden bezocht dan tot dusverre.  “In het weekeinde is het toch altijd drukker. Dat is overal zo. Ik zou zeggen: ‘als je niks te doen hebt, kom kijken!’ Hoe meer toeschouwers, hoe beter.”

Mooi debuut

Ruben Spaargaren en Carlos Anker verloren ook hun derde groepswedstrijd, maar hebben kunnen genieten van dit toetje, dat als een verrassing kwam. Het optreden tegen Stephane Houdet en Nicolas Peifer beschouwde Spaargaren als hun beste van deze week. Het werd 6-2, 6-0 voor de Franse lijstaanvoerders “Het was veel beter dan gisteren”, vond Spaargaren. “Zij halen de hele wedstrijd lang een hoog niveau. Hebben de hele wedstrijd focus, houden rust in hun slagen. De laatste games konden wij dat niet meer volhouden. Ik denk dat we het anderhalve set lang prima hebben gedaan.”

Spaargaren en Anker mochten meedoen aan de officieuze WK omdat de Japanners Miki en Sanada zich vanwege een blessure hadden teruggetrokken en de eerste twee reserve-koppels niet beschikbaar waren. De achttienjarige Spaargaren kijkt terug op een mooi debuut: “Ik denk dat we hartstikke tevreden mogen zijn voor een eerste keer. We zijn op de goede weg.”

 

Quads

In de quads was er een rechtstreeks duel tussen Nick Taylor/David Wagner en Heath Davidson/Lucas Sithole om te bepalen wie de tegenstanders zouden worden van Antony Cotterill en Andy Lapthorne in de finale. Taylor en Wagner trokken met 6-2, 3-6 en 6-1 aan het langste eind.

Het is ongelooflijk knap wat, bijvoorbeeld, de 38-jarige Taylor doet op de tennisbaan. De Amerikaan kan zijn rechterarm niet gebruiken, kan zijn racket alleen met een backhandgrip vasthouden en serveert onderhands door de bal tussen zijn voeten te houden en omhoog te wippen. Met zijn Amerikaanse partner Wagner, de nummer één quaddubbelspeler ter wereld, won hij de Wheelchair Doubles Masters al negen keer. De Amerikanen pepten elkaar tijdens de wedstrijd op en vierden met een luide, uitgerekte ‘Come on!’ de zege en hun finaleplaats.

Uitslagen heren derde speeldag:

Maikel Scheffers/Gustavo Fernandez – Daniel Caverzaschi/Martin De La Puente 6-2, 6-2

Stephane Houdet/Nicolas Peifer – Ruben Spaargaren/Carlos Anker 6-2, 6-0

Joachim Gerard/Stefan Olsson – Frederic Cattaneo/Evans Maripa 6-3, 6-2

Alfie Hewett/Gordon Reid – Kamil Fabisiak/Martin Legner  6-4, 6-1

Halve finales heren, zaterdag: 

Stephane Houdet/Nicolas Peifer – Joachim Gerard/Stefan Olsson

Alfie Hewett/Gordon Reid – Maikel Scheffers/Gustavo Fernandez

Onze partners en sponsors

To search, begin typing