TeamNL

De Nederlandse rolstoeltennissers en -tennissters zetten zich gedurende de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2018 in als ambassadeurs voor deze evenementen. Ze zullen betrokken zijn bij diverse promotionele activiteiten en ons via hun social media accounts op de hoogte houden van hun voorbereidingen en wedstrijden. Snel volgen dus!

Diede de Groot

Diede de Groot is een 21-jarige rolstoeltennisster uit Woerden en de nummer 1 van de wereldranglijst. Kort na haar geboorte bleek dat haar benen niet even lang zijn. Al op haar eerste verjaardag kreeg zij haar eerste prothese. Om de heup stabieler te maken is zij enkele malen geopereerd. Diede heeft een indrukwekkend palmares met meerdere wereldkampioenschappen bij de junioren, maar als belangrijkste bij de senioren.  Op sportief gebied kent Diede een fantastisch jaar, ze wist maar liefst 2 grandslamtoernooien in zowel het enkel- als dubbelspel op haar naam te schrijven. Samen met Aniek van Koot won Diede de dubbelspel titel op Roland Garros. 

Volg Diede op Twitter.

Volg Diede op Instagram.

Marjolein Buis

Marjolein Buis is een 30-jarige rolstoeltennisster uit Nijmegen. Buis begon op 17-jarige leeftijd met rolstoeltennis, nadat er bij haar op 14-jarige leeftijd de bindweefselaandoening Ehlers-Danlos Syndroom was geconstateerd, waardoor de banden en pezen die haar gewrichten bij elkaar houden te slap zijn. Tijdens de Paralympische Spelen van 2012 in Londen maakte Buis haar Paralympisch debuut. Samen met Esther Vergeer won ze goud in het dubbelspel. Tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro kwam Buis uit in het enkelspel en in het dubbelspel samen met Diede de Groot. In het dubbelspel won ze zilver. Marjolein heeft een volle prijzenkast, met als belangrijkste overwinningen de winst van Roland Garros voor de dubbel in 2012 en 2017 en de enkel in 2016. Daarnaast de winst van de Australian Open in 2016 op de dubbel en de winst van de US Open dubbel in 2017. In 2018 stond Marjolein Buis samen met Yui Kamiji in de finale van Roland Garros.

Volg Marjolein op Twitter.

Volg Marjolein op Instagram.

Aniek van Koot

Aniek van Koot (28) is geboren in Winterswijk. Van Koot werd geboren met een onvolgroeid rechterbeen. Na een aantal pogingen om het been te verlengen, besloot Van Koot in 2002 het been te laten amputeren om beter te kunnen functioneren. In 2000 kwam van Koot in aanraking met het rolstoeltennis en na de amputatie van haar been is ze ook toernooien gaan spelen. Van Koot kwalificeerde zich in 2012 voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen met een tweede plek op de wereldranglijst. Ze bereikte de finale in het vrouwenenkel, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Esther Vergeer. Daarnaast heeft Aniek de US Open enkel in 2013 op haar naam weten te schrijven. In 2018 heeft ze samen met Diede de groot de titel in het dubbelspel op Roland Garros gepakt.

Volg Aniek op Twitter.

Volg Aniek op Instagram.

Michaela Spaanstra

Michaela Spaanstra is een 40-jarige rolstoeltennisster uit Etten-Leur. In 2011 liep Spaanstra een incomplete dwarslaesie op. Dat gebeurde tijdens een operatie. Zij kan sindsdien kleine stukjes lopen, maar beweegt zich voornamelijk voort in een rolstoel. Bijna een jaar na haar operatie begon Spaanstra met het spelen van rolstoeltennis, waarna ze zich ontwikkelde tot een professioneel rolstoeltennisspeelster. Michaela is voor het dubbelspel de nummer 14 op de wereldranglijst, voor het enkelspel is zij de nummer 12 op de wereldranglijst.

Volg Michaela op Twitter

Volg Michaela op Instagram

 

Maikel Scheffers

Maikel Scheffers (36) is een in Den Bosch geboren rolstoeltenniser, die zowel in het enkel- als het dubbelspel speelt. Scheffers werd geboren met spina bifida en is in 2008 uitgekomen voor Nederland op de Paralympische Zomerspelen in Peking, alwaar hij brons behaalde. In 2012 wist hij zich te kwalificeren voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen door een eerste plaats op de wereldranglijst. Daarnaast heeft hij in het enkelspel de titels van Roland Garros (2011) en de Australian Open (2012) op zijn naam geschreven.

Volg Maikel op Twitter.

Volg Maikel op Instagram.

Tom Egberink

Tom Egberink (25) is een Nederlandse rolstoeltennisser uit Harderberg. Egberink werd geboren zonder bovenbeen. Na een toernooi op 13-jarige leeftijd, waarbij Egberink een lid van Jong-Oranje versloeg, kwam hij in contact met de bondscoach. Dit resulteerde in deelname aan World Team Cup Jeugd. In 2012 wist Egberink zich met een twintigste plaats op de wereldranglijst te kwalificeren voor de Paralympische Zomerspelen 2012 in Londen. Tom speelt zowel enkel- als dubbelpartijen.

Volg Tom op Twitter.

Volg Tom op Instagram.

Ruben Spaargaren

Ruben Spaargaren is een 19-jarige rolstoeltennisser uit Aalsmeer. Ruben is in 2010 op zijn elfde in aanraking gekomen met rolstoeltennis nadat hij kort daarvoor gehandicapt raakte en in een rolstoel belandde. Na ongeveer vier jaar trainingen te hebben gevolgd via Stichting Rolstoeltennis in Badhoevedorp is Ruben opgenomen in de landelijke selectie. Op dit moment is Ruben de nummer 17 op de wereldranglijst in het enkelspel en de nummer 16 in het dubbelspel. Zijn droom is om tijdens de Paralympics van 2020 in Tokio goud te winnen.

Volg Ruben op Instagram 

Onze partners en sponsors

To search, begin typing