Teleurstelling groot bij Scheffers na missen finale

25/11/2017

Maikel Scheffers en Gustavo Fernandez zijn in de halve finales van de Wheelchair Doubles Masters in Bemmel uitgeschakeld. Ze vonden een heel sterk Brits duo tegenover zich. Alfie Hewett en Gordon Reid wonnen in twee sets.

Scheffers en Fernandez moesten met 6-1 en 6-2 hun meerdere erkennen in het Britse tweetal. Vooral Hewett maakte in de beginfase van de partij indruk. Met rake klappen liepen Hewett en Reid uit naar een 4-0 voorsprong. “Zij speelden echt heel scherp. Ik had ook het gevoel dat alles viel bij hun. Ze controleerden tachtig procent van de rally’s, met lobjes en korte ballen tussendoor. Het zat voor ons niet helemaal mee”, vond Scheffers.

Fernandez behield bij 4-0 zijn opslag, maar de Britten denderden door naar setwinst. Een gelukkige return van Reid zorgde voor de winst in de set, de bal plofte net aan de voor de Britten goede kant van het net, 6-1. In de tweede set leek het tij even te keren. Scheffers en Fernandez kwamen een break voor, maar na een stand van 2-1 wonnen de Britten vijf games op rij. “Het is mooi dat het toernooi in Nederland is, maar ik had natuurlijk liever in de finale gestaan. De teleurstelling is groot”, sloot Scheffers af, om daarna nog enkele handtekeningen uit te delen.

Franse zege in andere halve finale

In de eindstrijd spelen Hewett en Reid tegen de nummers één van de plaatsingslijst in Gelderland, Stephane Houdet en Nicolas Peifer. Het Franse duo was wederom op dreef in Bemmel. Ze wonnen met 6-2 en 6-4 van de Belg Joachim Gerard en Stefan Olsson uit Zweden.

Houdet en Peifer kwamen in de eerste set met 2-0 voor, maar Gerard en Olsson kwamen terug tot 2-2. Toch was er geen houden aan voor de Belg en de Zweed. Een uitstekende smash van Houdet leverde drie setpoints op. Met een sterke opslagbeurt haalden de Fransen de set binnen, 6-2.

Ook in set twee ging het crescendo met Houdet en Peifer. Ze namen een 4-1 voorsprong. Gerard en Olsson kwamen van een 5-2 achterstand nog wel terug tot 5-4, maar met een ace haalde de 47-jarige Houdet de buit binnen, 6-4. Houdet won de Wheelchair Doubles Masters vijf keer (2007, 2012, 2013, 2014 en 2016). Peifer schreef het eindejaarstoernooi nog nooit op zijn naam.

Amerikaanse zege bij Quads

Bij de Quads werd de finale afgewerkt in Bemmel. De Amerikanen Nick Taylor en David Wagner wonnen het toernooi voor de tiende keer. Ze waren in de eindstrijd met 6-4 en 6- 3 te sterk voor de Britten Antony Cotterill en Andrew Laphtorne.

Het Britse duo had vorig jaar in het Amerikaanse Mission Viego nog een einde gemaakt aan de hegemonie van Taylor en Wagner. De Amerikanen waren van 2011 tot en met 2015 ook al de sterkste.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing